Únor 20, 2019
Architektura a design

HubHub Na Příkopě

Na lukrativním místě v centru Prahy, v budově na nároží ulic Na Příkopě a Panská, sídlí od září první pražská pobočka rychle rostoucí coworking sítě HubHub. Myšlenku silné a odvážné identity HubHubu podpořili architekti a designéři ze Studia Perspektiv. Výsledkem není pouze fungující prostor pro práci a spolupráci. Realizace se okamžitě po otevření stala také katalyzátorem nezaměnitelné komunitní atmosféry.

Recepce – žlutý maják, díky kterému nezabloudíte

Klíčovým tématem projektu je soukromí a sdílení – jejich optimální poměr pro každou situaci. Závěrem rozsáhlých příprav a analýz je prostorové schéma, které členy HubHubu podvědomě provází po celou dobu jejich návštěvy.

Jakmile vstoupíte, víte, kam jít. Troufalou recepci ze žlutého tahokovu jednoduše nepřehlédnete. Okamžitou orientaci zajišťují průhledy do několika odlišných pracovních zón. Vidíte zasedací místnosti různých měřítek, všimnete si komunitní kuchyně a event sálu. Slyšíte, kde je živo a kde klid.

Můžete se rozhodnout

Vnitřní terasa a atrium člení prostor na několik traktů o různých proporcích. Zatímco vstupní část je věnována spíše freelancerům a jednotlivcům, v severozápadním křídle s výhledem do ulice Na Příkopě sídlí týmy a celé společnosti. Obě poloviny podlaží jsou obsluhovány komunitními kuchyněmi s kompletním zázemím v kompaktní formě.

Široká velikostní škála telefonních budek, místností pro videokonference, zasedacích místnůstek a místností až po boardroomy je na více než 2 000 m2 optimálně rozeseta tak, aby svůj cíl nikdo neměl dál než pár kroků od pracovního místa.

Nadčasový design. Na mnoho let

Od požadavku na udržitelnost se odvíjí zvolená estetika prostoru zasvěceného práci, řemeslné dílny pro 21. století. Měřítkem kvality prvků není pouze jejich estetický přínos pro celek, v prvé řadě musí posloužit. S ohledem na povahu coworkingu je vybavení interiéru odolné a robustní. Výrazný ocelový nábytek na vyvýšeném pódiu v čele s bytelnou recepcí je dimenzován na zatížení srovnatelné s provozem významných institucí či úřadů. Pracovní desky kuchyní a baru v centrální společenské zóně jsou z nerezu, jehož půvab se skutečně rozvine teprve patinou vzniklou každodenním užíváním.

V souladu s filosofií „mysli globálně, jednej lokálně“ se v pražské pobočce mezinárodní sítě HubHub dostal ke slovu především český design. Krom zámečnických prvků a truhlářského nábytku vyrobeného na míru českými řemeslníky najdete v komunitních zónách židle a křesla od firmy TON, svítidla od Brokis a speciálně upravená, „přifouknutá“ svítidla Soap od Bomma nad barovými pulty.

Křehká rovnováha

Společné prostory sází na promyšlený kontrast barev a tvarů, do popředí v různých intenzitách vystupuje silná estetika HubHubu, ať už formou brandových „bold“ textur a polepů či storytellingu vtipně vloženého do dynamických ilustrací Karolíny Strykové. V kancelářích převládají neutrální odstíny bílé a šedé, místa pro práci zútulňují nařasené závěsy a historická špaletová okna. Atmosféru a celkovou náladu svých offices totiž tvoří sami nájemníci.

HubHub Na Příkopě je navržen tak, aby každý mohl najít přesně to, co potřebuje. Diverzita, obsažená v DNA HubHubu stejně jako v realizaci prostoru z pera Studia Perspektiv, otevírá dveře důvěře a sdílení. Silná komunita vzniká tam, kde se lidé cítí dobře.

Produkty

  • atypicky upravená svítidla Bomma Soap
  • svítidla Brokis
  • ilustrace Karolíny Strykové
  • recepce a pasparty z tahokovu
  • barový pult a kuchyně z nerezu
  • boxy na spaní
  • křesla TON
  • svítidla ve tvaru znaků HubHubu
  • nábytek na míru Brick / www.brickpraha.cz

Studio Perspektiv

Studio Perspektiv tvoří tým architektů a designérů odhodlaných změnit svět kanceláří. Naším cílem je přetvářet nudnou šeď nekvalitního pracovního prostředí v inspirativní místa podporující interakce a spolupráci týmů a jejich členů. Věříme, že kanceláře nejsou jen místem, kam si lidé chodí sednout v devět hodin ráno a v pět hodin odpoledne je opustí. Vnímáme je jako prostředí, kde se rodí a rostou silné komunity, kde lidé napříč firemní strukturou efektivně spolupracují a mají pro to kvalitní zázemí a každý má dostatečné podmínky pro soustředěnou práci, kdykoli to potřebuje. Pod taktovkou našeho studia od roku 2015 vzniklo již více než 30 000 m2 kancelářských prostor.

Zdroj/foto: Studio Perspektiv s. r. o./Jakub Skokan a Martin Tůma z BoysPlayNice

Podobné příspěvky